Živjo! A ste nas kaj pogrešali. Hvala, tudi mi vas. Ampak spet smo tukaj in z vami je tudi vsa ekipa, ki vas razvaja in navdušuje že 12 let. Enostavno je BUMfest tako lepo sprejet, da nimamo razlogov, da prenehamo. Kaj mislite?

In pred nami je BUMfest 12. Kot zmeraj, bomo dali vse od sebe, da uresničimo vsa pričakovanja in visoka merila, ki si jih vedno znova postavljamo. Na oder smo spet postavili tako raznolik program, da bi se enostavno moral vsakdo »poiskati«, najti v kakšnem od nastopajočih.
Na eni strani nas bo v svet tolkal in plesa popeljala španska skupina Mas Percussion, za to priložnost obogatena s številnimi plesalci. Obeta se pravi »širokokotni« performans. Iz Združenih držav tokrat prihaja številčno velika tolkalna skupina pod imenom The Radford University Percussion Ensemble, ki nas bo popeljala skozi tolkala onkraj luže.

Tu je unikatni avstrijski “body” tolkalec Richard Filz, ki bo prikazal, kaj vse se da narediti z ritmom vašega telesa.

Pa oče in sin s Poljske. Piotr in Bartolomiej Sutt, ki nas bosta predvsem raznežila s svojim izborom glasbe na BUMfestu.

In ostane nam še Anika Nilles. Nemška bobnarka, ki bo dokončno zatrla vse tabuje okoli ženskih bobnark ☺

Spet vam nismo odkrili čisto vsega, da vas nebi zavedli, toda izbor se nam zdi simpatičen in raznolik.

Kot vselej, gre zahvala Občini Žalec in županu Janku Kosu z ekipo, za pomoč skozi vsa ta leta, Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec in Matjažu Juteršku z ekipo in Slovenskemu tolkalnemu projektu (SToP) za soorganizacijo, Damirju in Tomažu za odlično koordinacijo in vsem prostovoljcem, ki uživajo z nami.

Dobesedno svetovno bo!

Ob tem želim k obisku in druženju povabiti tudi vas - redne in nove obiskovalce, saj smo za vsaka ušesa in oči skrbno izbrali nekaj zanimivega. Čeprav smo razkrili nekatera imena, vsega prav gotovo nismo. Na BUMfestu se zmeraj najde prostor za presenečenja! Prav gotovo vas bogata družina tolkal ne bo pustila ravnodušne.

Več informacij o sporedu in gostujočih skupinah lahko najdete na naših spletnih straneh.